Vádat emelhetnek a pisztollyal támadó élettárs ellen

2010.06.21. 10:34
Lezárta a nyomozást és vádemelési javaslatot tett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ellen a férfi ellen, aki márciusban megtámadta volt élettársát és megpróbálta lelőni. A férfi őrizetben van, ellene emberölési kísérlet és fegyverrel visszaélés miatt indult eljárás.

Emberölés kísérlete miatt javasol vádemelést az ügyészségnek a rendőrség azzal a férfival szemben, aki a nyílt utcán próbálta lelőni korábbi élettársát,  közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 40 éves férfi március 16-án a délután Hódmezővásárhelyen, az Ormos Ede utcában támadta meg volt élettársát. Elővett egy pisztolyt, azt a nőre fogta, és közvetlen közelről megpróbált rálőni. A fegyver azonban nem sült el. Ekkor ismét próbálkozott, de a fegyver újból besült. Később kiderült, a pisztoly a szakszerűtlen átalakítás és egy hibás alkatrész miatt nem működött. Amikor a férfi rájött, hogy a fegyverrel nem tudja megölni a nőt, a földre lökte és fojtogatni kezdte.

Az esetnek két szemtanúja is volt, akik az asszony segítéségére siettek. A férfi ekkor elmenekült a helyszínről, de néhány perccel később a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság járőrei a Tűzoltóság közelében felismerték és elfogták.

A nyomozás során az igazságügyi fegyverszakértő megállapította, hogy az a fegyver, amivel a férfi a nőre támadt, lőfegyvernek és lőszernek minősül, amihez engedély szükséges. Ezért az ügyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés kísérlete mellett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt is javasol vádemelést az ügyészségnek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Biztosítás