Baltával, fogsorral küzdött az áramért

2010.06.22. 17:08
Kikapcsolták nála az áramot, ezért baltával támadt az E.ON munkatársaira egy ember a Fejér megyei Vasztélyon kedden. A szerelőknek sikerült lefogniuk a támadót és kivenniük a kezéből a veszélyes eszközt. A férfi ezután sem nyugodott meg, az egyiküket megharapta.

Az eset a Bicskéhez közeli Vasztély településen történt. A családnál kedden kora délután jelent meg az E.ON két munkatársa, akik azt mondták az otthon tartózkodó házaspárnak, hogy tartozásaik miatt ki kell, hogy kapcsolják náluk az áramot. A férj erre közölte, hogy a számlákat befizették, majd bement az egyik szobába megkeresni a csekket, hogy azzal igazolja a tartozáskiegyenlítést. Mire azonban visszatért, a két férfi már le is kapcsolta az áramot, és távozni készült.

A férfi ekkor kapta fel a baltát, majd hadonászni kezdett vele, miközben folyamatosan kiabált a két szerelővel. A két férfinek végül sikerült lefogniuk támadójúkat, és a baltát is ki tudták venni a kezéből, bár az egyikük kezét a felbőszült férj megharapta. A rendőröket a felesége értesítette, hogy segítséget hívjon párja megfékezéséhez.

A járőrök a 44 éves férfit elfogták, majd őrizetbe vették. Ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult nyomozás.