Zoltán
-5 °C
9 °C

Saját gyerekét ejtette túszul

2010.06.24. 08:50
Egy újfehértói asszony 10 éves fiával zárkózott be napokra házába, senkivel nem volt hajlandó beszélni. A gyereket túsztárgyaló és pszichológus segítségével sikerült kihozniuk a rendőröknek. Az anyát a pszichiátriára szállították.

Az újfehértói gyámhatóságtól szerdán értesítették a rendőrséget, hogy egy napok óta zavartnak tűnő nő kisgyermekével együtt bezárkózott a házába, és senkivel sem hajlandó kommunikálni.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette: mivel felmerült, hogy pszichiátriai esetről van szó, és attól tartottak, hogy az asszony esetleg kárt tesz magában vagy 10 éves fiában, a megyei főkapitányság speciális egységeit hívták a helyszínre.

Egy rendőrségi túsztárgyaló és egy pszichológus segítségével végül sérülés nélkül tudták kihozni az asszonyt és a gyereket.

A 48 éves nőt rendőri felügyelet mellett mentővel szállították a pszichiátriára, a kisfiú elhelyezéséről a gyámhatóság gondoskodott. Azt egyelőre nem tudni, miért zárkózott be a nő a gyerekkel.