Újra nyomoznak egy 1995-ös taxisgyilkosság ügyében

2010.06.29. 11:21 Módosítva: 2010.06.29. 11:23
Gál Csillát a saját kocsijában szúrták meg tizenkétszer Pécsen, az abaligeti úton. Most jelentkezett egy szemtanú, a rendőrség leporolta az aktát.

Újra nyomoz a rendőrség egy másfél évtizede történt, azóta is felderítetlen pécsi taxisgyilkosság ügyében.

Vargha-Koritár György, a Baranya Megyei Főügyészség vezetője az információt megerősítve elmondta, hogy a nyomozást az ügyészség rendelte el, azt a megyei rendőr-főkapitányság folytatja le, de több részletet nem közölt.

Az MTI információi szerint az újabb eljárásra az ad okot, hogy a napokban jelentkezett egy szemtanú. Erre egyébként már korábban is volt példa, hat évvel ezelőtt két férfi állította: tudják, ki a gyilkos.

Gál Csilla taxisofőrt 1995. december 1-jén, tizenkét késszúrással ölte meg támadója. A több sebből vérző asszonyra egy orvosházaspár talált rá aznap este az abaligeti út mecsekszentkúti elágazásánál, ötven méterre a még járó motorú gépkocsijától. Saját autójukkal kórházba vitték, de mire odaérkeztek, a nő életét vesztette.

Az áldozat taxijába - szemtanúk szerint - a Konzum áruháznál szállt be egy huszonöt év körüli, 180 centiméter magas, kisportolt testalkatú, rövid, szőke hajú fiatalember, aki katonai mikádót, vagy ahhoz hasonló zöld kabátot viselt. A nyomozás adatai szerint több mint fél órán át vitette magát a városban különböző helyekre.

Az ügyben nagy erőkkel folyt a nyomozás, de a tettes kilétére nem derült fény. Annyit lehetett tudni, hogy feltehetően nem rablógyilkosság történt, a taxisnő ékszereit és pénzét ugyanis nem vitte el a támadó. A kocsiban egy kék reklámszatyrot is találtak, benne pénztárcával és egy esernyővel.