Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Hasba szúrta magát a benzinkúti rabló

2010.07.02. 13:04
Mire elfogták, hasba szúrta magát péntek délelőtt az a beledi férfi, aki nem sokkal korábban kirabolta a Győr-Moson-Sopron megyei település benzinkútját.

Egy 23 éves férfi péntek reggel háromnegyed nyolckor bement – arcát sísapkával takarva – a beledi töltőállomásra, ahol előbb a bevételt, majd a kutas kocsijának a kulcsát szerezte meg egy húszcentis pengéjű késsel fenyegetőzve.

A rabló a zsákmányolt autóval elmenekült. A kutas hívta a rendőröket, akik váratlan segítséget kaptak egy a kúthoz épp a rablás után betérő férfitól, aki a támadó nyomába eredt és telefonon folyamatosan tájékoztatást adott arról, hogy a tettes merre tart.

A rabló Csorna külterületén, egy mellékúton hagyta a kocsit, majd egy búzatáblán keresztül menekült. A közeli Pálinál, egy tisztáson találták meg, a hasában a támadásnál használt késsel.

A sérültet – akinél megtalálták a mintegy százezer forintos zsákmányt - a győri kórházba szállították, állapota nem életveszélyes. A férfi ellen a kapuvári kapitányság indított nyomozást fegyveres rablás miatt.