Rablótámadás után meghalt egy idős asszony Nagykanizsán

2010.07.15. 17:37
Meghalt az a 80 éves asszony, akit június végén rablótámadás ért Nagykanizsán; a fiatalkorú gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba helyezték, közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese csütörtökön.

Csizmazia Péter felidézte: június 27-én az idős asszony lánya jelentette be a rendőrségen, hogy édesanyját egy tízemeletes ház lépcsőházában megtámadták, bántalmazták, s elvették a táskáját, amelyben az iratai, a kulcsa, a mobiltelefonja, valamint 25 ezer forint készpénz volt.

A 80 éves asszony a lányához igyekezett; felcsengetett hozzá és belépett a lépcsőházba, ekkor támadta meg két fiatal, akik ezt követően a kézitáskájával elmenekültek. A támadás következtében az idős nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, másfél héttel később pedig meghalt.

A sajtóügyeletes hozzátette: a támadásnak nem volt szemtanúja, a sértett által adott információ pedig szegényesnek bizonyult, de a helyi rendőrkapitányság nyomozóinak kedden sikerült elfogniuk és őrizetbe venniük a nagykanizsai gyanúsítottakat.

A két fiatalkorú részben beismerő vallomást tett, a Zalaegerszegi Városi Bíróság csütörtökön rendelte el az előzetes letartóztatásukat.

Az eljárás során azt is vizsgálják, hogy a bántalmazás és a megtámadott asszony későbbi halála között van-e összefüggés - mondta Csizmazia Péter.