Sára, Márió
2 °C
6 °C

Jobban van a katapultbaleset sérültje

2010.07.19. 14:30 Módosítva: 2010-07-19 14:31:37
Túl van a közvetlen életveszélyen, de továbbra is súlyos az állapota annak a fiatalembernek, aki pénteken este kiesett a katapultból a Hegyalja Fesztiválon. A 21 éves pilisi fiatalembert a nyíregyházi Jósa András Kórház intenzív osztályán ápolják.

Adorján Gusztáv, a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház igazgatója elmondta: a fiatalembert, aki 14 méter magasból zuhant a mélybe, a kórház intenzív osztályán ápolják, lélegeztetik, állapota súlyos, de már nincs közvetlen életveszélyben.

Végtag-, arc- és koponyatörést szenvedett. Bal karját már megműtötték. A korábbi információkkal ellentétben nem a jobb, hanem a bal combcsontja tört el, ezt várhatóan kedden műteni fogják. A fiatalemberre még arcrekonstrukciós operáció is vár.

katapult

Még nem tudni, miért nem fogta meg a biztonsági heveder. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával rendelt el nyomozást, műszaki szakértő bevonásával vizsgálja a Rakamazon, a Hegyalja Fesztiválon történt súlyos baleset körülményeit.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a rendőrség lefoglalta a katapultülést, megvizsgálják a szerkezetet, az összes dokumentációt, a műszaki vizsgáról és a személyzet vizsgáiról szóló igazolásokat is.