Ágnes
-1 °C
2 °C

A postaudvarról vitték el a pénzt a rablók

2010.07.19. 20:27
A posta vizsgálja, történt-e mulasztás a hétfő reggeli fegyveres támadáskor. A Fehérvári úton lévő hivatalt ugyanis úgy rabolták ki, hogy a pénzt biztosítás nélkül átvivő szállítót támadták meg az udvaron.

Két fegyveres rabolt ki hétfőn reggel egy XI. kerületi postahivatalt. A rendőrség annyit közölt, hogy a két férfi a postán reggel háromnegyed nyolckor az ott lévő alkalmazottakat megfenyegette, és pénzt követeltek tőlük. Miután megkapták, elhagyták az épületet. Lövés nem dördült, sérülés nem történt. A rendőrség nagy erőkkel keresi a támadókat.

A támadás az udvaron történt, ahol biztosítás nélkül vitték át a pénzt. A támadók a teherporta felől érkeztek az épületkomplexumba, ahol a postahivatal is van.

A Magyar Posta hétfőn délután úgy tájékoztatott: a XI. kerületi, 112. számú postával kapcsolatban jelenleg tart a rendőrségi nyomozás a Posta Biztonsági Főigazgatóságának bevonásával.

Közleményük szerint amíg a rablás összes mozzanata nem tisztázott, addig a rendőrség kérésére nem adható információ. A Magyar Posta  közölte: minden esetben megvizsgálják a jogsértés körülményeit, és szükség esetén intézkednek a postai dolgozók és a kezelt pénz védelmének erősítése érdekében.

A teherporta védelmét - ahol a támadók bejöttek - nem a Magyar Posta biztosítja.