Gusztáv
-4 °C
1 °C

Halálos késelés egy kanna borért Ajkán

2010.07.20. 12:40
Halálra késeltek egy 62 éves férfit az ajkai lakásán; támadói egy kanna borral távoztak, mindkettőjüket előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

A panellakásban élő férfi nem bírta elviselni az éjszakai hőséget és július 15-én éjszaka elment aludni a közelben lévő, ám régóta nem lakott családi házukba, közölte sajtótájékoztatóján Pogány Péter alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője. Elmondta: a 62 éves ember hajnali 3 óra körül zajra ébredt, ám ekkor egy takarót dobtak rá, majd ütni-verni kezdték, s többször késsel is megszúrták

A támadók a házban pénzt, értékeket nem találtak, s végül egy műanyag kannát vittek csak magukkal, amelyben bor volt - mondta az alezredes. Hozzátette: a súlyosan sérült férfi kitámolygott az utcára, s ott talált rá hajnali négy órakor egy arra haladó lakos, aki értesítette a mentőket és a rendőrséget.

A bántalmazott ember a kórházba szállítást követően meghalt - mondta a bűnügyi osztályvezető, megjegyezve, hogy a halálát tüdőszúrás miatti elvérzés okozta. A férfit öt szúrás érte, több bordája is eltört, s azok is átszúrták a tüdejét - tette hozzá Pogány Péter.

Hangsúlyozta, hogy a bűntett elkövetésével alaposan gyanúsítható embereket - egy 26 éves és egy 32 éves ajkai hajléktalan férfit - néhány óra alatt elfogta és őrizetbe vette a rendőrség, s már az előzetes letartóztatásukat is elrendelte a bíróság. Elfogásukkor mindketten ittas állapotban voltak, az bűnesetről vallomást tettek. A két hajléktalan egy biciklit akart ellopni a szomszédos ház udvaráról, ám észrevették, hogy az elhagyatott családi ház ajtója nyitva van, így bementek kutatni, s ekkor látták meg az ott alvó embert.

Pogány Péter rámutatott, hogy az elsődleges adatok alapján halált okozó testi sértés bűntettének alapos gyanúja miatt indítottak eljárást a két hajléktalan ellen, de a további nyomozás során vizsgálni fogják, hogy a gyanúsítottak cselekménye nem minősül-e emberölésnek.