Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Nyílpuskával vadászott prostituáltakra az olasz

2010.07.20. 19:09
Egy 35 éves görzi férfit, Ramon Berlosót vádol az olasz rendőrség legalább két prostituált brutális meggyilkolásával: a börtönviselt Berlosót kedden fogták el a padovai vasútállomáson.

Egy Udine közeli patak medrében találták meg a két nő erősen bomló holttestét. A szomszédos mezőről lerült elő a gyilkos fegyver, egy profi számszeríj.

A 24 éves romániai származású Diana Alexiu autóját még június 29-én találták meg Udine közelében, a rendőrség kutyákkal és helikopterekkel indult a nő keresésére. A másik áldozat egy 28 éves olasz nő.

A két nő után március óta nyomoztak, de csak kedden találtak rá a meztelenül eltemetett holttestekre az Udine melletti Aiello del Friuli településen: az áldozatokat Berloso bottal ütötte, halálra nyilazta, levetkőztette, majd elásta a őket. A gyilkos eszközöket is itt ásta el.

Az olasz férfi a gyilkosságokat számszeríjjal követte el, tettét pedig azzal indokolta, hogy pénzre volt szüksége. Berlosót a kilencvenes években egyszer már elítélték gyilkosságért, akkor egy férfit ölt meg egy verekedés során Friuliban.

Az olasz csendőröket az egyik meggyilkolt prostituált telefonja vezette nyomra: Berloso néhányszor használta, amikor harmadik kiszemelt áldozatával igyekezett randevút megbeszélni. A letartóztatás nem ment könnyen, Berloso kedden többször is meg tudott lépni az őt kergető rendőrök elől, mielőtt a pályaudvaron elkapták volna.