Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Gyerektől rabolt kerékpárt

2010.07.22. 10:01
Segítségkérést színlelve megállította, majd elvette a kerékpárját egy 12 éves fiútól a Heves megyei Gyöngyösön egy 20 éves férfi, aki előzőleg kábítószert fogyasztott. A támadó ellen rablás bűntett és kábítószerrel való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon.

Egy tizenkét éves fiú édesanyjával együtt jelent meg szerdán este a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon azzal, hogy kirabolták. Mint kiderült, a gyermeket egy húsz év körüli férfi segítségkérést színlelve állította meg, majd megpróbálta elvenni tőle 45 ezer forint értékű kerékpárját. A fiú ellenállt, ezért a férfi mellkason ütötte, majd a biciklivel együtt elmenekült.

A bejelentést követően, alig fél órával később a gyöngyösi rendőrök előállítottak egy 20 éves helyi férfit, akit a sértett is egyértelműen felismert. A kerékpárt is megtalálták nála, amit a fiúnak vissza is adtak. A gyanúsított ruházatának átvizsgálása közben a zsebéből egy injekciós fecskendő és tű került elő. Ezt követően a férfi elismerte, hogy aznap kábítószert fogyasztott, amelyet a vele szemben alkalmazott drogteszt is alátámasztott.

A gyanúsított ellen rablás bűntett és visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon.