János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

10 évig élt hamis iratokkal Magyarországon

2010.07.28. 11:39
A középkorú román férfi több mint egy évtizedig élt hamis papírokkal, ez alatt az idő alatt egyszer sem igazoltatták a rendőrök. Akkor bukott le, mikor állandó lakcímre akart bejelentkezni. A férfit az országból kiutasították.

Tíz évig élt hamis irattokkal Magyarországon egy romániai férfi, akit most idegenrendészeti eljárás keretében utasítottak ki az országból - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.

A román állampolgárságú, magyar ajkú gyanúsított kedden bukott le Nyírcsászáriban, ahol állandó lakcímre akart bejelentkezni az önkormányzatnál.

A százados tájékoztatása szerint a polgármesteri hivatal ügyintézőjének feltűnt, hogy a férfi igazolványában szereplő adatokkal senki sem szerepel a nyilvántartóban, ezért értesítette a rendőrséget.

A férfi adatait később a nyírbátori rendőrök sem találták meg a nyilvántartási rendszerben, kiderítették viszont, hogy a férfi személyi igazolványának száma egy nőnek kiadott okmányhoz tartozik.

A férfi vallomásában később elmondta, hogy a régebbi típusú, könyv formájú hamis személyi igazolványt tíz éve Budapesten szerezte be, s annak felhasználásával azóta hivatalos adóigazolványt és tb-kártyát is készíttetett.

Elmondása alapján okmányaival munkát vállalt, egészségügyi ellátást vett igénybe, sőt banki hitelt is felvett. Eddig szerencséje volt, korábban ugyanis egyszer sem igazoltatták rendőrök magyarországi tartózkodása során.

A 42 éves román állampolgárt előállították, és ellene közokirat-hamisítás megalapozott gyanújával indítottak eljárást.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!