Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Nyolc csecsemőholttestet találtak Franciaországban

2010.07.28. 19:22 Módosítva: 2010-07-28 20:18:31
Két különböző helyen nyolc csecsemő holttestét találták meg egy francia faluban. A gyerekek szüleit őrizetbe vették, a rendőrség csütörtök reggelre ígért bővebb tájékoztatást. Az őrizetbe vett asszony azt állította, hogy tíznél is több újszülöttjével végzett az évek alatt, ezért a rendőrök kutyákkal vizsgálják át a települést.

Nyolc csecsemő holttestét találtak az észak-franciaországi Villers-au-Tertre faluban. Eric Vaillant, douai ügyész azt mondta, hogy a holttesteket két különböző helyen találták meg. A L'Observateur du Douaisis helyi lap szerint a gyerekek holttestét két zsákban fedezték fel, az egyikben két, a másikban hat csecsemő volt.

A szomszédok azt mondták az AFP-nek, hogy az egyik ház új tulajdonosai találták meg több csecsemő holttestét a kertjükben, ezért értesítették a rendőrséget. A rendőrök kutyákkal vizsgálták át a környéket, így találták meg nagyjából egy kilométerre egy másik házban a többi kisgyerek holttestét.

A rendőrség csütörtök reggelre ígért tájékoztatást az ügyben, egyelőre csak annyit tudni, hogy bűncselekmény ügyében nyomoznak. A rendőrségi források szerint a gyerekek testvérek voltak, feltételezett szüleiket kedden előállította a rendőrség, már kihallgatták őket.

Az RTL.fr szerint az őrizetbe vett asszony elismerte, hogy ő a gyerekek anyja, időről időre eltitkolta férje előtt terhességeit. Az RTL forrásai szerint az asszony azt állította, hogy tíznél is több újszülöttjével végzett az évek alatt, ezért a rendőrség kutyákkal folytatja a település átvizsgálását.

Franciaországban több csecsemőgyilkosság is nagy vihart kavart az utóbbi években. Március közepén ítélték tizenöt év börtönre Céline Lesage-t, aki 2000 és 2007 között hat újszülöttjét gyilkolta meg röviddel születésük után. A csecsemőket megfojtotta, majd szemeteszsákokba csomagolta és a pincében rejtette el őket.

Egy másik ügyben Véronique Courjault pedig 2006-ban elismerte, hogy megölte 1999-ben Francaiaországban, majd 2002-ben és 2003-ban Dél-Koreában született gyermekeit. Két holttestet egy fagyasztóládában rejtett el, a harmadikat elégette. A három gyermeket titokban megszülő nő azt mondta a pszichiátereknek, hogy az újszülötteket nem érezte valódiaknak.