Kiskorú lányokat futtató magyarokat fogtak Velencénél

2010.07.29. 17:14
Az olasz rendőrség felszámolt egy magyar bűnbandát, amelynek tagjai húsz lányt kényszerítettek prostitúcióra Velence közelében. Az olasz rendőröket egy kiskorú magyar lány vallomása vezette a lánykereskedők nyomára.

Kiskorú lányokat is futtató magyar bűnözőket vett őrizetbe az olasz rendőrség Mestrében. A Velence melletti városban csütörtök hajnalban végrehajtott akcióban három magyart fogtak el,  négy-öt lányt is előállítottak a rendőrkapitányságon.

A razzia kifejezetten egy magyar bűnbanda ellen irányult, amely húsz, 18 és 25 év közötti magyar lányt hozott Olaszországba és kényszerített prostitúcióra, de voltak közöttük 16-17 éves kiskorúak is.

Az olasz rendőröket is egy kiskorú magyar lány korábbi vallomása vezette a magyar lánykereskedők nyomára. Még 2009 októberében három prostituáltat állítottak elő, köztük a magyar kislányt.

A kiskorú együttműködött a rendőrökkel, elmesélte, hogyan szervezték be a gyanúsítottak, akik árvaházak és fiatalokat segítő központok mellett szólítottak meg lányokat, bókokkal és olaszországi munkalehetőségre vonatkozó ígéretekkel győzködték őket. Olaszországban aztán Velence és Treviso tartományok útjain kényszerítették prostitúcióra őket. A vallomást tett kiskorú magyar lány egy védett otthonban helyezték el, majd Magyarországon visszakerült anyja felügyelete alá.

Az olasz rendőrség közlése szerint a nyomozásban a magyar rendőrség is közreműködött.