Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Megnyílt a föld Andocson, elnyelt egy földutat

2010.07.29. 20:17
Harminc méter hosszú, tíz méter mély kráter keletkezett Andocson egy földút helyén. Egy földalatti patak alámoshatta az utat, amely az esőzések hatására beszakadt.

Megnyílt a föld Andocson, és a harminc méter hosszú, tíz méter mély kráter elnyelt egy földutat, írja a Sonline.hu. Az árok a település egyik része, Németsűrű külterületén keletkezett, a lakók igyekeznek a balesetveszélyt minimálisra csökkenteni. A területet szalaggal kerítették el, és tábla is figyelmeztet a veszélyre.

Kráter Andocs határában (Fotó:  Varga György)
Kráter Andocs határában (Fotó: Varga György)

A Sonline.hu szerint feltehetően egy földalatti patak mosta ki az út alól a földet, a lezúduló eső hatására pedig a felszín végül beszakadt. Andocs Nagytoldipusztán a vasutat mosta alá a víz, a mai napig vonatpótló kisbusz szállítja Toldipusztáról az utasokat.

Somogyban a júniusi rendkívüli esőzések miatt több helyen keletkezett mély árok, így Törökkoppány, Karád, Pusztaszemes és Ecseny térségében.

Somogybabodon egy több száz méter hosszúságú szakadék keletkezett, amelynek mélysége eléri a 10 métert, a szélessége is csaknem ugyanennyi. Az árkot a területet felmérő pécsi bányakapitányság illetékesei szerint körülbelül nyolc és félmillió forintból lehetne feltölteni.