Gusztáv
-4 °C
1 °C

Illegálisan fuvarozott gyerekeket egy dabasi buszsofőr

2010.07.30. 12:27
Okmányok és érvényes jogosítvány nélkül, lejárt műszaki engedéllyel, más járműre kiadott rendszámmal közlekedett és szállított 48 utast - többségében gyerekeket - egy buszsofőr az M7-es autópályán; a járművezető ellen büntetőeljárás és szabálysértési eljárás indult.

Többszörösen is szabálytalanul közlekedő buszt fogtak a rendőrök az "European Operation Bus" közlekedési akció keretében, az autópálya Budapest felé vezető oldalán, a pákozdi pihenőhelyen csütörtök délután.

A sofőr nem tudott forgalmi engedélyt, menetlevelet bemutatni, nem volt a birtokában a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kiadott engedély, és nem rendelkezett belföldi személyszállító igazolvánnyal sem, mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 2008 decemberében lejárt a vezetői engedélyének orvosi érvényessége  is, tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr százados.

Az autóbusz további ellenőrzése során kiderült, hogy a jármű egy másik buszra kiadott forgalmi rendszámmal közlekedik. A rendszámot a sofőr cserélte ki a felesége tulajdonában levő buszéra, mivel az általa vezetett jármű műszaki érvényessége 2008 júliusában lejárt, és a buszt az idén februárban hat hónapra kivonták a forgalomból.

A rendőrök az utasokat leszállították, és intézkedtek a gyerekek és kísérőik továbbszállításáról. A 48 éves dabasi férfivel szemben az egyedi azonosítójel meghamisítása miatt büntetőeljárás, a többi szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárás indult.