Eltűnt egy magyar kajakozó a Dráván

2010.07.31. 10:01
Eltűnt egy magyar kajakozó a Dráva egyik horvátországi szakaszán, adta hírül weboldalán szombaton a horvát katasztrófavédelmi szervezet. A férfit pénteken a rendőrségen kívül csapattársai, felesége és lánya is kereste, de nem akadtak a nyomára.

Eltűnt magyart keresnek a horvát hatóságok a Dráva egy horvátországi szakaszán.

Közlésük szerint 13 magyar kajakozó indult el a Dráván Barcstól, még csütörtökön. A horvátországi Répás közelében egy szigeten éjszakáztak, társuk ekkor hagyta el a táborhelyet, ahová nem tért vissza.

A fiatalember kajakja már korábban előkerült arról a szigetről ahol táboroztak. Annyi bizonyos, hogy fát gyűjteni indult, de egyelőre sejteni sem lehet, hogyan esett az erős sodrású Drávába.

A rendőrség pénteken a reggeli óráktól csónakokkal kezdett az eltűnt férfi keresésébe, a kutatásban részt vettek a kajakozó társai, felesége és lánya, valamint helybéli halászok.

A keresés azonban nem vezetett eredményre, ezért a délutáni órákban felfüggesztették azt. A horvát katasztrófavédelem közölte: búvárok bevonásával folytatják az eltűnt magyar férfi felkutatását.