Megtalálták a lezuhant gép fekete dobozát

2010.07.31. 13:11
A szerdán hegyoldalnak csapódott pakisztáni repülőnek megtalálták ugyan az adatrögzítőit, de egyelőre még nem tették nyilvánossá a tartalmukat. A balesetben 152-en haltak meg, senki sem élte túl az ütközést.

Megtalálták a pakisztáni légi szerencsétlenség helyszínén dolgozók a szerdán lezuhant utasszállító repülőgép adatrögzítő dobozait - jelentették be szombaton az ázsiai állam légügyi hatóságai.

A tragédiát kivizsgáló nyomozók szerint a repülési adatokat, és a pilótafülke beszélgetését tartalmazó adatrögzítők segíthetnek kideríteni az okait a szerencsétlenségnek, amelyben 152-en haltak meg.

Pakisztánban szerdán a helyi Airblue légtársaság egyik járata Karacsiból Iszlámábádba tartva egy domboldalnak ütközött, amikor leszálláshoz készülődött a főváros repterének közelében.

A balesetet a repülőgép fedélzetén tartózkodó 152 ember közül senki nem élte túl. Az áldozatok közül 2-en amerikai állampolgárok voltak.

A híradások szerint az ereszkedési manőver idején hevesen esett az eső, és nagyon rosszak voltak a látási viszonyok. Ennek ellenére az irányító torony megadta a landolási engedélyt az utasszállító pilótáinak.