Munkájuk közben meghalt két tévés

2010.08.01. 14:56
Meghalt egy japán tévétársaság két újságírója a hegyekben hivatásuk teljesítése közben. A férfiak épp egy balesetet szenvedett helikopter felé igyekeztek, mikor hegymászás közben elvesztették velük a kapcsolatot. A mentők túl későn találták meg őket.

Feltehetőleg egy japán kereskedelmi tévétársaság újságírója az a két férfi, akikre eszméletlen állapotban találtak rá a hegyi mentők a távol-keleti országban, és kórházba szállításuk után életüket vesztették - közölte vasárnap a rendőrség.

A Nippon TV elvesztette a kapcsolatot két alkalmazottjával - egy 30 éves riporterrel és egy 43 éves operatőrrel -, miközben ők a Tokiótól északkeletre lévő Csicsibu-Tama Nemzeti Parkban meg akartak mászni egy hegyet, hogy tudósítsanak egy helikopterbalesetről.

A mentők a keresésükre indultak, és megtalálták őket, de akkor már mindkettőjüknek leállt a szívverése és a légzése.

A két újságíró egy hegyi vezető kíséretében helyi idő szerint szombat reggel el akart indulni a hegytetőre, de a hegyi vezető hiányos mászófelszerelésük miatt eltanácsolta őket ettől.

Akkor elálltak szándékuktól, de néhány órával később mégis elindultak. A tévével megbeszélt időre azonban nem értek vissza kiindulási helyükre, ezért elkezdték őket kerestetni a rendőrséggel. A mentők vasárnap reggel találtak rájuk.

Július 25-én egy mentőhelikopter indult a hegyre egy 55 éves kiránduló nő után, aki beesett egy vízesésbe. A helikopter azonban a hegynek ütközött, és a fedélzetén lévő hét emberből öt életét vesztette. Később kiderült, hogy a szerencsétlenül járt nő is meghalt.

A helikopterbaleset helyszíne a japán hírügynökség szerint csak nehezen, 4-5 órai hegymászással közelíthető meg, egy rendőrségi tisztségviselő azonban úgy nyilatkozott, hogy a hegy rutinos mászók számára nem különösebben veszélyes.

A Nippon TV szerint újságíróik megfelelő felszereléssel indultak neki az útnak.