Móric
9 °C
15 °C

Öngyilkos lett a rendőrgyilkos?

2010.08.04. 19:11 Módosítva: 2010.08.05. 07:08
Az alsóörsi kettős gyilkosság elkövetőjét találhatták meg a brutális támadás helyszínétől nem messze, egy elhagyott területen. A rendőrség szerint öngyilkos lett a férfi, aki egy sötét autó mellett feküdt lőtt sebbel. Az autóban sok fegyver is volt, feltétezhetően ezek egyikével követték a kedd éjszakai kettős gyilkosságot. Ez hámozható ki a rendőrség szerda esti közleményéből.

Lőtt sebbel találták meg egy külföldi rendszámú autó mellett fekve azt a férfit, aki feltételezhetően golyózáport zúdított kedden éjjel egy közúti ellenőrzést végző rendőrre és a megállított autóra. A férfi már nem élt, amikor a rendőrök - lakossági bejelentés alapján - felfedezték a járművét Alsóörs határában, egy elhagyott területen. A férfi az első vizsgálatok szerint öngyilkos lett.

Helyszínelés Alsóörs határában - egy holttestet találtak abban az autóban, amelyből feltehetően leadták a lövéseket
Helyszínelés Alsóörs határában - egy holttestet találtak abban az autóban, amelyből feltehetően leadták a lövéseket

A járműben sok fegyvert találtak, köztük olyat, amely - a rendőrség közleménye szerint - számításba jöhet a bűncselekmény elkövetésének eszközeként.

A két eset közötti összefüggést – igazságügyi szakértők bevonásával - jelenleg is vizsgálják a nyomozók. A nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja.

Elszállítják a fekete skodát Alsóörs határából, amely mellett a feltételezett öngyilkos holttestét találták Fotó: Koppán Viktor
Elszállítják a fekete skodát Alsóörs határából, amely mellett a feltételezett öngyilkos holttestét találták
Fotó: Koppán Viktor

Mint arról beszámoltunk, kedd éjszaka Alsóőrs területén kettős gyilkosság történt. Egy közúti ellenőrzést végző rendőrre  és a megállított autóra lőttek rá egy váratlanul felbukkanó sötét járműből. A rendőr fejét találta el az egyik golyó, azonnal meghalt. A golyózáporba kerülő autóban öten ültek, egy Balatonon nyaraló társaság tagjai. Egyikük, a 21 éves Németh Ádám szívét érte egy lövedék, ő is elhunyt a mentők kiérkezése előtt. Lőtt sebbel szálították kórházba a mellette ülő barátját is. Utóbbi állapota súlyos, de nem életveszélyes.

A rendőrség igen szűkszavúan kommunikált az esetről, ez azután sem változott, hogy kiadták az esti közelményüket. Megkérdeztük Bényi Mónikát, az ORFK szóvivőjét, hogy az erdős részen megtalált férfi a svájci rendszámú autó tulajdonosa volt-e, és tényleg golyóálló mellényben, maszkba találtak-e rá, mint azt a veszprémi Napló állítja, de a szóvivő nem akart válaszolni semmilyen kérdésre.

Azt sem tudni egyelőre, hogy a férfi egyedül volt-e a gépkocsiban a lövöldözéskor, és ha igen, hogyan tudott egyszerre vezetni és pontosan célozni. Mindenesetre a Független Hírügynökség úgy tudja, a rendőrök nem kutatnak tovább elkövetők után.

Gyertyagyújtással emlékeztek az Alsóörsön meggyilkolt rendőrre és a civil áldozatra  Budapesten a  Hősök terén.Fotó: Koppán Viktor
Gyertyagyújtással emlékeztek az Alsóörsön meggyilkolt rendőrre és a civil áldozatra Budapesten a Hősök terén.
Fotó: Koppán Viktor

A lehetséges indítékról sem árult el semmit a rendőrség. Úgy tudni azonban, a nyomozók vizsgálják, hogy szerelemféltés vagy más magánéleti probléma állhatott-e a gyilkosság hátterében. A 29 éves főtörzsőrmesternek, Gamauf Jánosnak értesülésünk szerint nem volt családja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport