Megsérült egy munkás a Margit hídon

2010.08.05. 10:53 Módosítva: 2010.08.05. 11:40
Négy métert zuhant egy munkás a Margit híd építkezésén, súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Betonvágás közben leszakadt egy lépcsőelem, a rekonstrukciót végző konzorcium vizsgálatot kezdeményez az ügyben.

Betonvágás közben leszakadt egy lépcsőelem és négy métert zuhant egy munkás a Margit híd felújításakor, jelenleg is zajlik a mentés, mondta a Tóth Kata, a rekonstrukciót végző konzorcium szóvivője.

A baleset az átkelő Margitsziget felőli részén, a régi aluljárónál történt. A férfi a középső pillér egyik munkagödrébe esett, a tűzoltóknak hat méter mélyről kellett felhozniuk, a mentéshez darut használtak. Egyelőre tisztázatlan, pontosan honnan és hogyan zuhant le a munkás.

A 40-50 év körüli férfit súlyos sérülésekkel, törésekkel szállították a Honvéd Kórházba, tájékoztattak az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletén.

Azonnali vizsgálatot kezdeményeznek az ügyben, és ha szükséges, tovább szigorítják a munkavédelmi szabályokat. Mint mondta, eddig is minden előírást betartottak.

A baleset miatt a buszok és a 4-es, 6-os villamosok nem tudtak áthaladni a hídon egy ideig, de nem sokkal 11 óra előtt újraindult a forgalom.