Egy szemtanú szerint nem volt egyedül az alsóörsi elkövető

2010.08.09. 06:49
A Vasárnapi Blikk szólaltatott meg egy eddig rejtőzködő szemtanút, aki állítja, hogy látta az alsóörsi kettősgyilkosság elkövetőjét, aki a rendőrségi közléssel ellentétben nem Skoda Octaviával, hanem terepjáróval hajtott el a helyszínről.

A Vasárnapi Blikknek nyilatkozó (a hétfői Bors szerint balatonfüredi) férfi azt mondja, egy pillanatra látta a gyilkost. A neve elhallgatását kérő férfi szerint az illető egy terepjáróval hajtott el a helyszínről, és nem azzal a Skoda Octáviával, amelyben a hivatalos rendőri nyilatkozatokban szó volt, így feltételezhető, hogy nem egyedül volt. Egy helyi vadász is megszólalt a cikkben, aki állította, hogy fültanúja volt (a rendőrség szerint) öngyilkosságnak, és nem egy, hanem összesen két lövést hallott.

Korábban a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője a Népszabadságnak azt mondta, hogy minden kétséget kizáróan ki lehet mondani, hogy a Felsőörs határában megtalált halott férfi esetében az idegenkezűség kizárt. A Népszabadság által megkérdezett fegyverszakértők szerint valószínűsíthető, hogyha a rendőrség szerint öngyilkosságról van szó, akkor egyetlen lövés dörrent, bár ha a gépkarabély tűzváltó karja sorozatlövésre volt állítva, akkor akár több lövedék is elhagyhatta a tárat, amikor öngyilkos lett a svájci-magyar férfi.

A lap arról is beszámol, hogy a holtan talált, feltételezett elkövető Sz. Bálint egy bázeli lövészklub tagja és a svájci hadsereg tartalékos katonája, kiváló lövő volt.

A hétfői Blikk arról ír, hogy a rendőrök által megtalált Skodában injekciós tűket és ampullákat találtak, így a lap szerint az is elképzelhető, hogy a feltételezett gyilkos valamilyen drogot használt.

Mint arról beszámoltunk, augusztus harmadikán éjszaka Alsóőrs területén kettős gyilkosság történt. A közúti ellenőrzést végző Gamauf János 29 éves főtörzsőrmester rendőrre, és a megállított autóra lőttek rá. A rendőr fejét találta el az egyik golyó, azonnal meghalt. A golyózáporba kerülő autóban öten ültek, egy Balatonon nyaraló társaság tagjai. Egyikük, a 21 éves Németh Ádám szívét érte egy lövedék, ő is elhunyt a mentők kiérkezése előtt. Lőtt sebbel szálították kórházba a mellette ülő barátját is. Utóbbi állapota súlyos, de nem életveszélyes. Augusztus nyolcadikán hazaengedték a veszprémi kórházból.

A rendőrség igen szűkszavúan kommunikált az esetről, legutóbb a történtek másnapján, augusztus negyedikén adtak ki közlemény. Akkor azt mondták, hogy az alsóörsi kettős gyilkosság elkövetőjét találhatták meg a brutális támadás helyszínétől nem messze, egy elhagyott területen egy Skoda Octavia mellett. A rendőrség szerint öngyilkos lett a svájci-magyar állampolgárságú Sz. Bálint, aki egy sötét autó mellett feküdt lőtt sebbel. Az autóban sok fegyver is volt, feltétezhetően ezek egyikével követték a kedd éjszakai kettős gyilkosságot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport