Svájcban is nyomoznak az alsóörsi gyilkosság ügyében

2010.08.12. 08:27

Nyomozás indult Svájcban az alsóörsi gyilkosság ügyében, a hatóságok azt vizsgálják, hogy a kettős állampolgár Sz. Bálint miért utazott egy kisebb fegyverarzenállal, símaszkkal és golyóálló mellénnyel Magyarországra, és miért lőtt le egy rendőrt és egy főiskolást. A nyomozás kiterjed a 33 éves bázeli férfi kapcsolataira, életvitelére is, írja a Népszabadság.

Az eddig összegyűjtött adatok alapján nem lehet tudni, ki lehetett Sz. Bálint célpontja: a feltételezett alsóörsi támadó a lelőtt Gamauf János főtörzsőrmesterrel akart végezni, vagy bárki más ott álló egyenruhást lelőtt volna, mert ő, ott és akkor magyar rendőrt akart megölni.

Gamauf János és társa múlt szerdán igazoltatni kezdett egy sofőrt Alsóörsön, amikor a támadó nagyjából 30 méterről rálőtt. A golyózáporban a rendőr és a megállított autóban ülő egyik fiú is életét vesztette. A rendőrök később megtalálták a feltételezett támadó, Sz. Bálint holttestét, autójának közelében öngyilkos lett.

A rendőrség egyelőre nem tudja, mi lehetett a támadás indítéka, mondta a Népszabadságnak Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Megerősítette azt is, hogy az ügyben a svájci hatóságok is nyomozást indítottak.