Vanda, Paula
-4 °C
3 °C

Gábor Zsazsa az utolsó kenetre vár

2010.08.16. 01:11
Gábor Zsazsa megkérte a férjét, hogy hívasson papot, aki feladja neki az utolsó kenetet - közölte vasárnap Los Angelesben az egykori színésznő szóvivője.

A UCLA Ronald Reagan egészségügyi központjában kezelt, 93 éves asszony állapota a férje, Frederic Von Anhalt herceg szerint "nagyon súlyos". Gábor Zsazsa az elmúlt hónapot túlnyomórészt kórházban töltötte, miután június 17-én tévénézés közben leesett az ágyáról és csípőtörést szenvedett.

A magyar származású színésznő felső testéből szombatra virradóra - legutolsó házasságának 24. évfordulóján - két vérrögöt távolítottak el. A beavatkozás több órán át tartott, a rögök a szív közelében helyezkedtek el.

Gábor Zsazsát szerdán, három heti kezelés és egy csípőprotézis beültetése után hazaszállították, de pénteken visszavitték a kórházba a mentők mert vérzett és erős fájdalmakra panaszkodott.

Gábor Zsazsa - a három Gábor nővér leghíresebbike - az 50-es, 60-as évek nagy sztárja volt. Színésznőként lett ismert az Egyesült Államokban; sok televíziós szerepe volt, és tucatnyi mozifilmben, például az 1952-es Moulin Rouge-ban és Orson Welles klasszikussá vált 1958-as filmjében, A gonosz érintése című drámában is játszott.

Később a társasági élet híres alakja lett, nem utolsósorban azért, mert kilencszer kötött házasságot. Férje volt Conrad Hilton szállodamágnás és az

Oscar-díjas George Sanders színész is. Jelenlegi férjével, Frederic Von Anhalttal 1986-ban házasodott össze. 2002-ben súlyos autóbalesetet szenvedett, ami után tolószékbe kényszerült.