Ötmegyés betörők rendőrkézen

2010.08.19. 21:31
Öt megyében tevékenykedett az a betörőbanda, amelynek tagjait szerdán fogták el a dunaújvárosi rendőrök.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki tájékoztatása szerint a dunaújvárosi nyomozók eredetileg csak a saját területükön történt lakásbetörések végére szerettek volna pontot tenni, de végül kiderült, hogy egy sokkal szélesebb körben tevékenykedő bűnbandát fogtak el.

Az elmúlt időszakban Dunaújvárosban több lakásbetörés is történt. A hengerzártöréses módszerrel dolgozó bűnözők nyomait követve összehangolt portyaszolgálatot szerveztek. Szerdára virradóra Dunaújvárosban feltűnt egy gyanús autó, amelyből hárman szálltak ki, az egyiküknél egy nagyobb táska volt. Az autótól gyalogosan indultak tovább.

A rendőrök követni kezdték őket, közben jött egy járőrkocsi is, amit a bűnözők megláttak és két csoportra oszolva megpróbáltak elmenekülni. Az egyik csapat egy lakásba futott be, ott fogták el őket, két férfit és egy nőt.

Náluk, és a kocsijukban is betörésekből származó tárgyak voltak, a további házkutatásokkor nagy mennyiségű műszaki cikk, és ékszer került elő, amiket korábban betörésekből szereztek.

A két férfi és a velük egy időben elfogott nő, beismerte, hogy nem sokkal elfogásuk előtt egy rácalmási boltba is betörtek, ahonnan 400 ezer forint értékű árukészletet hoztak el. Beismertek több dunaújvárosi betörést is. Akkor öt dunaújvárosi, és az egy rácalmási betöréssel gyanúsítják őket.

Több millió forint értékben zsákmányoltak összesen különböző tárgyakat, a rendőrök 160 darab, korábban lakásokból elvitt holmit foglaltak le.

A kihallgatások közben derült ki, hogy a betörők Dunaújvároson és Rácalmáson kívül Budapesten, Kecskeméten, Pakson, Szekszárdon, Székesfehérváron és Balatonmáriafürdőn is több lakást és üzletet törtek fel. Az elfogott három betörő közül egyébként a két férfi már volt büntetve.