Nem volt ötödik ember az ácsi tragédia helyszínén

A rendőrség nem erősítette meg azt a hírt, hogy járt volna ötödik ember is a mészárlás idején az ácsi családi házban. Közben kiderült, hogy nem ez volt az első tragédia a helyszínen.

A helyiek azt beszélik, hogy a mentők egy idős férfit, állítólag a férfi apját vitték el a gyilkosság után a házból. Ezt a hírt azonban nem erősítette meg a rendőrség. Rendőrségi forrásból úgy tudjuk: az asszony férje, a gyermekek vér szerinti apja jelenleg börtönben van. Ő követte el hat évvel ezelőtt az almásfüzitői gyilkosságot. Kirabolta a helyi benzinkutat és rálőtt a kutasra, aki belehalt sérüléseibe.

A gyerekeket apjuk börtönbe kerülése után helyezték el nevelőszülőknél, ahol öt évig voltak. Egy éve kerültek vissza édesanyjukhoz és annak élettársához. A családot folyamatosan ellenőrizte a helyi családsegítő és gyermekjóléti szolgálat, de mindent rendben találtak.

A Komárom-Esztergom megyei gyermekvédelmi rendszert működtető Názáret Szociális Szolgáltatónál az RTL Híradónak elmondták: az édesanyának az élettársával stabil volt a kapcsolata. Az anyukának volt munkája és a helyi gyermekjóléti szolgálat úgy tájékoztatta a szervezetet, hogy a gyermekek nevelésével és ellátásával kapcsolatban nem merült fel probléma. Magyar Gyöngyvér igazgatóhelyettes elmondta: a család vett fel hitelt és a növekvő terhek miatt ők is, mint bármely más család, aggódtak. Az igazgatóhelyettes úgy tudja, hogy a nevelőapa a napokban öngyilkosságot kísérelt meg, de hogy ezzel kapcsolatban lépett-e a helyi szolgálat, azt nem tudja.

Független Hírügynökség helyszíni tudósítója egy helybélitől úgy értesült, hogy a családfő verte a feleségét és a gyerekeit is, a nő ezért félt tőle. A gyerekek egyébként a helyi általános iskolába jártak. Az ácsi házban nem először történt tragédia, néhány éve egy katonatiszt akasztotta fel magát ugyanitt.

Csütörtök reggel találtak rá a rendőrök a 28 éves nevelőapa, a 27 éves anya és a 9 és 10 éves gyermekek holttestére az ácsi családi házban. Valószínűleg a nevelőapa volt a gyilkos. Úgy tudni, hogy a gyerekekkel és a fiatal nővel is több késszúrással végzett, utána pedig felakasztotta magát. Teljes beszámolónkat a tragédiáról itt olvashatja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport