Torlódások lehetnek a határokon

2010.08.21. 09:39
Több határátkelőhelyen is várakozás alakulhat ki szombaton, mert a szabadságukról hazatérő vendégmunkások tömegesen jelentkeznek belépésre az országba. Ajánlott alternatív átkelőket választani.

A rendőrség honlapján olvasható tájékoztató szerint Letenye autópálya határátkelőhelyen továbbra is fel kell készülni akár harminc perces, egyórás várakozásra mindkét irányban; délelőttig a kilépő irányban reggel, szombat késő délutántól vasárnap reggel hét és nyolc óra között a belépő irányban lesz a legintenzívebb a személy- és járműforgalom.

A tompai közúti határátkelőhelyen is nagyobb lehet a belépő forgalom szombat délutántól egészen vasárnap estig, de nem valószínű, hogy a várakozás meghaladja a 60 percet.

Várakozás esetén a magyar és a szerb állampolgárok részére alternatív útvonalnak a reggel nyolc és este hat óra között nyitva tartó bácsalmási közúti határátkelőhelyet ajánlják a hatóságok.

A Nyugat-Európába visszautazó vendégmunkások miatt várható nagyobb forgalom a röszkei autópálya határátkelőhelyen a belépő irányban péntek déltől egészen vasárnap este kilenc óráig, itt akár 1-2 órás várakozással is számolni kell.

A szerb határszakaszon átlépő szerb és a magyar állampolgárok részére alternatív útvonalnak a reggel nyolc és este hat között nyitva tartó Tiszasziget közúti határátkelőhelyet ajánlják.

Ártándnál szombaton a belépő irányban lehet - hatvan percet meg nem haladó - várakozásra számítani.

A rendőrség közölte azt is, hogy a határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, teljes kapacitással üzemelnek, és ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében. Az aktuális határhelyzetről a rendőrség honlapján lehet tájékozódni.

  • Tippek
  • Bankszámla