Körözik Ophélie olasz barátját

2010.08.23. 07:14
A Blikk szerint azért körözik az olasz hatóságok Pierre Paolót, a 2008 decemberében Budapesten elhunyt francia diáklány barátját, mert még nem tudták kihallgatni.

A Blikk azt írja, hogy közel egy éve nem találják az olasz hatóságok a rejtélyes körülmények között elhunyt Ophéie Bretnacher szerelmét, Pierre Paolót és azt a két, ugyancsak olasz állampolgárt, akik megtalálták a diáklány táskáját. A lap szerint az olasz hatóságok körözést is adtak ki rájuk, mivel ez idáig sem sikerült kihallgatni őket.

A tanúvallomások szerint eltűnése éjszakáján Ophéie Bretnacher Pierre Paolóval töltötte, akibe szerelmes volt, ám a fiú nem viszonozta érzéseit, írja a Blikk. Az eltűnés másnapján az olasz fiatalember elhagyta Magyarországot előre megváltott repülőjegyével.

A Blikk azt is írja, hogy a lány táskáját megtaláló olasz férfiak korábbi vallomása, és az azóta készült szakértői anyagok között ellentmondások vannak. Az nyomozás 21 hónapja folyik.

A 22 éves diáklány az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra másfél évvel ezelőtt. Utoljára 2008. december 4-én éjjel egy belvárosi szórakozóhelyen látták, ahonnan hazaindult. Kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával a Lánchídon találták meg eltűnése éjszakáján. Holttestére február 12-én hajósok találtak rá a Duna budapesti, XXI. kerületi szakaszán.