Már hét halottja van a biharkeresztesi balesetnek

2010.08.23. 14:00 Módosítva: 2010.08.23. 18:52
Hétre emelkedett a hétfő éjjeli, Biharkeresztesnél történt baleset áldozatainak száma. Hatan a helyszínen vesztették életüket, egyikük pedig a kórházban halt meg. Közben kiderült, hogy az áldozatok között van mindkét jármű sofőrje.

Már hét halottja van az éjjeli, 42-es főúton történt balesetnek, közölte Kelemen Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egy kamion és egy mikrobusz ütközött össze Biharkeresztes közelében. A Berettyóújfalu irányába tartó román kamion eddig tisztázatlan okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol összeütközött a szemből érkező mikrobusszal, amelyben moldávok utaztak. A baleset egy felüljárón történt, a kamion felborult, és lezuhant a felüljáróról, vezetője életét vesztette.

A hetedik áldozat az az utas, aki életveszélyes sérülésekkel került kórházba. Ő a debreceni kórházban vesztette életét.

Szentgyörgyi János, debreceni Kenézy kórház szóvivője azt mondta, a 35 év körüli férfit hajnalban súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították be, azonnal sorozatműtétet hajtottak végre rajta, de az orvosok minden erőfeszítése ellenére is életét vesztette. Szintén a Kenézy kórházba szállították Berettyóújfaluról a tragédia másik súlyos, de nem életveszélyes sérültjét. A 62 éves román nőnek nyílt combcsont- és lábszártörése, valamint lábfejtörése volt, az ő állapotát műtétekkel stabilizálni tudták.

A kisbuszban hatan haltak meg, mindannyian moldáv állampolgárok.

Négy nap alatt tizenöt halott

Az elmúlt hosszú hétvégén tizenöten vesztették életüket közúti balesetben, négyen vízbe fulladtak, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Csütörtöktől vasárnapig összesen 552 közúti közlekedési baleset történt az országban, amelyek közül 83 súlyos, 143 pedig könnyű sérüléssel végződött.

A közúti ellenőrzések során ittas vezetés miatt 255 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek. A tavakban és folyókban négyen fulladtak vízbe.

A bűnügyi statisztika szerint a rendőrök a négy nap alatt 136 körözött személyt fogtak el, 304 embert értek tetten, és összesen 1118 embert állítottak elő.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport