Előre kitervelték a hajdúnánási gyilkosságot

2010.08.24. 10:39 Módosítva: 2010.08.24. 11:18
Az áldozat állítólag egy lopást akart eltussolni, és megfenyegette az elkövetőket, ezért némították el. Az akciót két hétig tervezték, a rendőrök szerint nem fogták fel, mit tettek.

A hajdúnánási gyilkosság két fiatalkorú elkövetője két hete készült a tettére, előre kitervelten, brutálisan végeztek 16 éves társukkal – közölte a nyomozás adatai alapján a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője kedden Debrecenben.

A 16 éves fiú eltűnését édesanyja múlt csütörtök délelőtt jelentette a rendőrségen, ahol elmondta: gyermeke szerdán két barátjával fürödni ment a Kelet-főcsatornához, de onnan nem tért haza. A rendőröknek egymástól függetlenül 3-4 kérdés után mindketten beismerték, hogy megölték a fiút, holttestét a Keleti-főcsatornába rejtették, egy horgászstég alá.

A rendőrök búvárok és speciális mentők segítségével csütörtökön délután meg is találták a 16 éves áldozatot a görbeházi (másik nevén csegei) híd közelében, a 3-3,5 méter mély vízben.

A két fiatal a rendőröknek elmondta: két hete tervezték barátjuk megölését. Szerdán délután együtt játszottak társukkal, majd elővették a magukkal hozott kést, és egyikük hátulról elvágta vele a 16 éves fiú torkát. Hogy biztosak legyenek a dolgukban, áldozatuk hátába markolatig döfték a kést. Azt egyelőre nem lehet tudni, a két gyanúsított közül melyik szúrt vagy vágott.

A rendőrség adatai szerint az áldozat egy kerékpárlopási ügybe keveredett, és megfenyegette a két barátját, megöli őket, ha valakinek elmondják. Ők – állításuk szerint – ettől való félelmükben végeztek vele. A gyilkosságot két hete tervezték, ezért is vitték magukkal a 32-33 centi pengehosszúságú kést. Miután a fiúval végeztek, holttestét a stég alá rejtették. Elmondták azt is: megfordult a fejükben, hogy ellopják a nyakláncát és a mobiltelefonját. A láncot azonban a rendőrök megtalálták az áldozat nyakában, a telefon nem került elő.

A városi bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a két büntetlen előéletű fiatalt, aki ellen előre kitervelt emberölés gyanújával indult eljárás a rendőrségen. Tóth Ferenc hozzátette: neki is, és a nyomozó kollégáinak is az a benyomása, hogy a két fiatal egyáltalán nem fogja fel tettének súlyát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport