Hat halálos baleset történt 24 óra alatt

2010.09.04. 10:12 Módosítva: 2010.09.04. 15:34
Egyetlen este három motoros is meghalt a hazai utakon. A 44-esen egy szlovén férfit gázoltak halálra, mert nem volt rajta fényvisszaverő mellény.

Összesen százötven közlekedési baleset történt az elmúlt 24 órában, ebből hat halálos volt, közölte a rendőrség szombaton reggel.

A hat halálos áldozatot követelő baleset mellett volt tizenhét súlyos és harminckilenc könnyű sérüléssel járó. Ezeken felül nyolcvannyolc személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset is történt az elmúlt 24 órában.

Miután szombaton változékony idő, eső várható, a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy óvatosan, az útviszonyoknak megfelelően vezessenek.

Péntek este három motoros halt meg a hazai utakon.

A 61-es úton, Cece és Alap között egy tűzoltóautóba rohant egy motoros, a helyszínen életét vesztette. Budapest XVIII. kerületében egy kanyarodó kisteherautó gázolt halálra egy férfit, aki felborult a járművével. A 32-es úton, Szolnok és Jászberény között egy autóval ütközött össze egy motoros. A mentősök egy ideig küzdöttek az életéért, de már nem tudták megmenteni.

Éjfél körül a 44-es úton, Kunszentmárton és Cserkeszőlő között, egy kivilágítatlan szakaszon elgázolták egy szlovén kamion utasát. A 27 éves szlovén állampolgár a helyszínen meghalt. A férfi nem viselt láthatósági mellényt, amikor átment az út túloldalára.