Börtönbe küldték a gyilkos tinédzsereket

2010.09.06. 12:01
Két német tizenéves fiú halálra vert egy középkorú férfit, aki megakadályozta, hogy gyerekeket fosszanak ki.

Elítélte hétfőn egy német bíróság azt a két tinédzsert, akik még tavaly szeptemberben halálra vertek egy 50 éves férfit egy pályaudvaron. A müncheni bíróság a 19 éves Markus Schillert kilenc év és 10 hónap börtönre, míg 18 éves társát, Sebastian Leibingert 7 éves börtönbüntetésre ítélte.

Tavaly szeptemberben a két, erősen ittas fiatal egy vonaton gyerekeket inzultált és 15 eurót követelt tőlük. Az incidenst látta az 50 éves üzletember, Dominik Brunner és közbeavatkozott: vitába keveredett a két tinédzserrel, a fiatalabb gyerekeknek pedig felajánlotta, hogy leszáll velük, majd értesítette a rendőrséget mobiltelefonján.

Schiller és Leibinger is leszállt a következő állomáson, követték a gyerekeket és a férfit, majd elkezdték ütni és rugdosni az üzletembert. Egy percen belül több mint negyvenszer ütötték meg Brunnert, aki szívrohamot kapott és a helyszínen meghalt.

Az eset hatalmas felháborodást keltett Németországban. A férfi később posztumusz kitüntetést kapott az akkori német elnöktől, Horst Köhlertől.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport