2024. június 21. 15:00
Szlovákia 1
Ukrajna 2
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00 ÉLŐ
Lengyelország 0
Ausztria 1
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00
Hollandia
Franciaország

Nyomoznak a májelégtelenségben meghalt kisfiú ügyében

2010.09.06. 20:03
Családja szerint tévesen diagnosztizálták az a nyolcéves kisfiút, akinek csak három nappal halála előtt derült ki, hogy májelégtelensége van és sürgős transzplantációra lenne szüksége. A rendőrség is nyomoz az ügyben.

A rendőrség is vizsgálatot indított egy májelégtelenségben elhunyt nyolcéves kisfiú halálának ügyében, orvosszakértői vélemények szükségesek még a nyomozás lezárásához. Tévesen diagnosztizálták a betegségét, ezért halt meg a kisfiú, akit a Pécsi Gyermekklinikán kezeltek, állítja a gyerek családja.

A kisfiú négy hónapig szenvedett, mielőtt májelégtelenségben meghalt. Édesanyja szerint, ha a klinika időben intézkedik a májátültetésről még most is élhetne a gyermeke.

Az ügy előző nyáron kezdődött, amikor a fiú a csuklóját fájlalta. Csontelhajlást diagnosztizáltak nála, ezért begipszelték. Három hétig 39 fokos láza volt, szülei visszavitték a klinikára. Ott kiderült, nem kellett volna a gipsz, mert ízületi gyulladása volt. Szteroidos kezelés kapott, de állapota nem javult. Édesanyja azt mondta, hogy a fiú szeme besárgult, és az egyből levett vér és vizelet alapján a doktor azt mondta neki, hogy májgyulladása van, egyből be kell feküdnie a kórházba.

A fiút elkezdték kezelni, de nem lett jobban. Végül már altatni kellett, olyan rossz állapotba került, mondta az édesanya. A pécsiek egy budapesti kórházba küldték, ahol kiderült, májelégtelensége van, és már csak a transzplantáció segíthet rajta. A gyerek három nap múlva meghalt.

A klinika főigazgatója nem akart nyilatkozni. Annyit mondott, hogy hozzájuk hivatalos megkeresés vagy feljelentés nem érkezett, amint ez megtörténik, kivizsgálják az ügyet.