Ellopták a Terrorelhárítási Központ épületének terveit?

2010.09.07. 17:57 Módosítva: 2010.09.07. 19:25

Ellopták egy felújításokat végző vállalkozó kocsijából hétfőn a nemrég megalakult Terrorelhárítási Központ épületének egyes tervrajzait, állítja több forrás is.

A Független Hírügynökség úgy tudja, a Zách utcai épület egyes felújítási munkáival megbízott asztalos autóját az Aréna bevásárlóközpont mélygarázsában parkolta le, a tervek egy táskában voltak a csomagtartóban, amit az autót feltörve vittek el a tolvajok.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) annyit árult el, hogy a táskában egy épületfelújítás tervei, valamint különböző értékek, iratok és készpénz volt. Az ügyben a BRFK lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A Belügyminisztériumban azt mondták, hogy a lopás nem befolyásolja a Terrrorelhárítási Központ biztonságos működését. A szeptember 1-jén megalakult Terrorelhárítási Központ elemzi és értékeli az ország terrorfenyegetettségének helyzetét, védi a kormányfőt és az államfőt, feladatai közé tartozik a terrorcselekmények, emberrablások felderítése.