Késes elmeháborodott fenyegette az iskolai portást

2010.09.08. 17:43 Módosítva: 2010.09.08. 19:40
Egy hosszú pengéjű késsel felszerelkezett férfi rontott be csütörtökön reggel a XII. kerületi Solti György zeneiskolába. A férfi megfenyegette portást és szemtanúk szerint a környék utcáiban iskolakezdésre érkező diákokat és szülőket is ijesztegette.

Az Index információi szerint csütörtökön, közvetlenül a reggeli iskolakezdés előtt egy „feldúlt” férfi késsel felfegyverkezve randalírozott az egyik városmajori általános iskola környékén.

A férfi egy hosszú, 30 centiméteres pengéjű késsel hadonászva érkezett a Solti György zeneiskolához, ahol az intézmény portása éppen az épület előtt tartózkodott.

Szemtanúk szerint a férfi az utcáról belekötött a portásba. A késes támadót az érkező szülők egyike elmeháborodottként írta le az Indexnek küldött levelében: a férfi „mit nézel, te geci” kiáltással a kerítésen belül termett, és késével közvetlen közelről fenyegette az iskola alkalmazottját.

A portás megpróbálta nyugtatni a támadót, de az mellmagasságban hadonászva további obszcén szavak kíséretében azt kiabálta, hogy leszúrja. A feldühödött férfi aztán váratlanul hátat fordított a portásnak, és továbbállt a Városmajor irányába. Az iskola rendőrségi bejelentést tett az ügyben.