Verekedésért felfüggesztettek egy mentőst

2010.09.09. 13:31
Felfüggesztettek egy mentőst Dunaújvárosban. Feljelentés érkezett ellene, amely szerint a mentőautóban többször megütött és fojtogatott egy sérült lányt. A mentős ezt tagadja. Az ügyben a dunaújvárosi városi bíróság jár el, a férfi az ítéletig nem dolgozhat.

Vasárnap este egy 20 éves lány beütötte a fejét, erősen vérzett, ezért barátai mentőt hívtak hozzá. A lány - állítása szerint - miután beszállt az autóba, a mentős minden előzmény nélkül megütötte, és fojtogatni kezdte. Az első ütésnél beverte a fejét a mentő oldalába, amire a kint várakozó barátai felfigyeltek, és megpróbálták kinyitni a mentő ajtaját.

A mentős viszont azt mondja: a sérülést akarta ellátni, a lány azonban, mivel a barátját hiányolta, kiabálni kezdett. A 8-10 fős társaság úgy vélte, bántani akarják a lányt, ezért a már indulásban lévő mentő ajtaját feltépték. Ő csak azt akarta megakadályozni, hogy a lány kiessen az autóból.

A mentősök hívták ki a rendőrséget. A mentőben csak az ápoló volt, mert a sofőr már elöl ült. Ő csak arra lett figyelmes, hogy fut az autó után a társaság és felrántja az ajtót.

A helyszínre érkező rendőrök maguk vitték be a lányt a kórházba, aki másnap feljelentést tett. A könnyű testi sértés miatt indított magánvádas eljárás ügyében a bíróság jár el, mondta R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A közalkalmazotti törvény szerint a mentőápoló ellen fegyelmi eljárást indítottak, amit a bírósági ítéletig felfüggesztettek, közölte Czirner József, az Országos Mentőszolgálat Közép-dunántúli Regionális Mentőszervezetének orvosigazgatója.