Cozma-per: nem vallott Raffael Sándor

2010.09.13. 12:08
Raffael Sándor nem tett vallomást hétfőn a Veszprém Megyei Bíróságon tárgyalt Cozma-per során. A Cozma-ügy elsőrendű vádlottja fenntartotta a rendőrségén tett vallomását, amelyben tagadta bűnösségét és azt, hogy ő szúrta volna meg Marian Cozma kézilabdázót.

Megkezdődött hétfőn az Cozma-ügyben emberöléssel, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, bűnpártolással vádoltak pere a Veszprém Megyei Bíróságon. Összesen heten állnak a bíróság előtt, köztük az emberöléssel vádolt Raffael Sándor, Németh Győző és Sztojka Iván.

Az elsőrendű vádlott Raffael Sándor nem kívánt a bíróság előtt vallomást tenni, így a korábbi, rendőrségen tett vallomásait idézte Németh Balázs bíró. Eszerint Raffael Sándor a fejét ért ütés miatt nem emlékszik a pontos eseményekre. Azt állítja, hogy nem követett el bűncselekményt, nem szúrta meg Marian Cozma kézilabdázót és kés sem volt nála a gyilkosság éjszakáján.

Raffael Sándor kihallgatása után szünetet rendelt el a bíró, délután egy órakor a másod és harmadrendű vádlottak kihallgatásával folytatódik a tárgyalás.

A Veszprém Megyei Bíróság 29 tárgyalási napot tűzött ki a Cozma-ügy tárgyalására. A Cozma-ügyben garázdaság miatt 25 ember állt már bíróság előtt, az ezzel kapcsolatos tárgyalások már június közepén megkezdődtek és októberben 11-én folyatódnak majd.

2009. február 8-án Veszprém belvárosában, egy lokál előtt halálos késszúrás érte a város kézilabdaklubjának beállósát Marian Cozmát. Mellette életveszélyesen megsebesült a csapat horvát kapusa, Ivan Pesic, és súlyos sérüléseket szenvedett Zsarko Sesum szerb irányító is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport