Kitépte a busz futóművét a becsapódó autó

2010.09.13. 08:47
Amerikai turistákat szállított az a busz, amely összeütközött egy személyautóval vasárnap a 403-as főúton Nyíregyházánál; a balesetben az autó sofőrje meghalt, a buszon négyen sérültek meg.
Fotó: Taipusz Attila
Fotó: Taipusz Attila

Egy halálos buszbaleset miatt órákra teljesen le kellett zárni a 403-as főutat vasárnap este. Egy amerikai turistákat szállító buszba belerohant egy autó, az ütközés erejére jellemző, hogy a busz futóművét kitépte a nekivágódó személygépkocsi, az autó motorja is kiszakadt és egy patakba repült.

DVETT20100913002

A Nyírtura irányából Napkor felé hajtó autó sofőrje, egy 28 éves nyíregyházi férfi  a roncsban lelte halálát. A busz magyar sofőrjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba, három utasa pedig könnyebben megsérült.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) összesítése szerint az elmúlt hétvégén péntektől vasárnapig kilenc balesetben tizenhárman vesztették életüket az ország útjain.

Az ORFK hétfőn a rendőrség honlapján azt közölte: adatai szerint összesen 505 baleset történt az országban, ezek közül 9 végződött halállal, 49 súlyos, 122 pedig könnyebb sérüléssel; 325 balesetben nem sérült meg senki, csak anyagi kár keletkezett. Ittas vezetés miatt a hétvégén 211 jogosítványt vontak be.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport