Nemi erőszak a fogyókúrás klinikán

2010.09.15. 13:54
Nyomozást kezdett a német államügyészség azokkal a hírekkel kapcsolatban, hogy több gyereket megerőszakoltak, illetve szexuálisan megaláztak társaik egy fogyókúrás klinikán, idén nyáron, közölte szerdán a német média.

A Bild című nagy példányszámú bulvárlap szerint Westerland városában lévő klinikán 9 és 13 év közötti gyerekek követték el az erőszakot velük egykorú fiúkon, júliusban és augusztusban.

A klinikán több hetes fogyókúrás terápián vettek részt a gyerekek, és a német lap szerint üvegpörgetéses játékot játszottak többször is. Az újság úgy tudja, hogy egyelőre kiderítetlen okból ezek a játékok elfajultak, és több gyereket szexre kényszerítettek a társaik.

Az ügyészség bejelentése szerint először kikérdezik a feltételezett áldozatokat, és azután döntenek arról, hogy kihallgatják-e a gyanúsítottak is. Mivel az állítólagos tettesek 14 évesnél fiatalabbak, a német törvények értelmében bűnvádi eljárást nem lehet indítani ellenük.

A mostani német ügy hasonló ahhoz, amely állítólag nyár elején történt a hollandiai szigeten, Amelandon. Akkor nyolc tizenéves fiú bevallotta, hogy szexuálisan zaklattak és megaláztak más fiúkat a szigeten lévő nyári táborban. Ebben az ügyben is tart még a nyomozás.