Sárba ragadtak a lopott munkagéppel

2010.09.15. 16:30 Módosítva: 2010.09.15. 16:30
Egy 16 millió forintos munkagépet próbáltak meg ellopni szerdára virradó éjszaka a Fejér megyei Móron. A tulajdonos csak később jött rá, hogy a gép eltűnt, azt hitte, az alkalmazottak vitték el. A járművet végül a sárba ragadva találták meg, a tolvajokat még keresik.

A nagy értékű munkagépet szerdára virradó éjszaka vitték el egy móri telephelyről. A lopás először fel sem tűnt a tulajdonosnak, azt hitte, hogy alkalmazottai dolgoznak vele.

Kiderült, a telephelyre betörtek, több dolog is eltűnt. Akkor lett gyanús a dolog, miután rájöttek, hogy ahol a gép állt, egy másik kft. irodaépületében is illetéktelenek jártak. Innen ékszert, készpénzt, a műhelyből láncfűrészt és nagy mennyiségű rézkábelt, és egyéb dolgokat vittek el, mindezt több millió forint értékben.

A betörésről és a munkagép eltűnéséről értesítették a móri rendőrkapitányságot, de eközben követni kezdték a munkagép nyomait, amik a hátsó út felé vezettek. Nem sokkal Bodajk előtt a sárba ragadva megtalálták gépet. A járműben volt az ellopott olaj, a vezetékek, és a gép mellett elszórva egyéb tárgyak is.

A munkagép értéke 16 millió forint, amely így megtérült, de még így is 3,6 millió forint a gazdasági társaság kára.