Nyomoznak az elhunyt rendőr miatt

2010.09.16. 08:33

Nyomoz a Budapesti Katonai Ügyészség Telegdi Zsolt motoros rendőr halála ügyében - írta a Blikk. A nyomozást hétfőn rendelte el az ügyészség. Szolgálatban kötelességszegés vétsége, valamint elöljárói gondoskodás elmulasztásának miatt indult nyomozás.

Az országos rendőrfőkapitány azután tett feljelentést katonai bűncselekmények gyanúja miatt, hogy kiderült: az elsődleges szakértői vélemény szerint Telegdi Zsolt járműve katasztrofális állapotban volt.

Telegdi Zsolt főtörzsőrmester augusztus 16-án szenvedett halálos balesetet az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Tatabánya előtt, a 62-es és a 63-as kilométer között.

A baleset után nem sokkal a 24 Óra című megyei lap - névtelen, de megbízhatónak nevezett forrásaira hivatkozva - azt írta: a tatai rendőr a baleset előtt jelentette elöljárójának, hogy motorkerékpárjának állapota és a kopott gumik miatt a parancs ellenére nem tud elmenni Budapestre. Ekkor azt az utasítást kapta, hogy menjenek be Tatabányára, és onnan autóval utazzanak a fővárosba. Járőrtársával az autópályán elindult a megyeszékhelyre, de a hirtelen kitörő viharban halálos balesetet szenvedett.