Bernadett
-2 °C
4 °C

Elveszik Stohl puskáját

2010.09.21. 12:23
Lezárult a Stohl András elleni nyomozás, amely azért indult, mert a színész tavasszal ittas és bódult állapotban súlyos közúti balesetet okozott Pest megyében. Ha a bíróság bűnösnek találja, akár 3 év börtönt is kaphat, de ha a baleset sérültjéről kiderül, hogy maradandó sérülést szenvedett, akár 5 évet is kaphat.

Stohl András ellen súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés és kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt indult eljárás a május 8-i balesetet követően. A gyanúsított a felelősségét elismerte, de a kábítószerrel való visszaélés kapcsán a nyomozó hatóság az eljárást felfüggesztette, Stohl ugyanis vállalta az úgynevezett elterelést.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján Kovács László, a Dunakeszi Rendőrkapitányság vezetője elmondta: a baleset ügyében a nyomozást  befejezték, az iratismertetés után az iratokat vádemelési javaslattal várhatóan kedden küldik majd el a Buda Környéki Ügyészségnek.

A rendőrség megpróbálta azt is kideríteni, hogy Stohl András kitől szerezte be a tiltott pszichotrop anyagot, és ugyan több tanút is kihallgattak, a kábítószer-terjesztőt nem sikerült azonosítani. Kovács László arról is beszélt, hogy az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint a baleset okozásakor a férfi közepesen ittas állapotban volt, a toxikológiai szakértő véleménye szerint pedig a férfi vér- és vizeletmintájában tiltott pszichotrop anyagot találtak. Stohl autóját a baleset után lefoglalták, a műszaki szakértő kizárta, hogy műszaki hiba okozhatta volna a balesetet.

2010. májusa. Stohl gyermekével a karján érkezik a dunakeszi rendőrkapitányság épületéhez kihallgatásra
2010. májusa. Stohl gyermekével a karján érkezik a dunakeszi rendőrkapitányság épületéhez kihallgatásra

Mivel Stohl Andrást olyan bűncselekménnyel gyanúsítják, amely fegyvertartást kizáró oknak minősül, ezért fegyvertartási engedélyét visszavonták, vadász lőfegyverét és a lőszereket pedig a büntetőeljárás végéig le kellett adnia.

A dunakeszi rendőrkapitány újságírói kérdésre elmondta, hogy az ittas és bódult állapotban súlyos sérülést okozó közlekedési balesetért maximum 3 évet szabhat ki a bíróság, ám, ha a baleset súlyos sérültjének maradandó sérülése keletkezett, akkor akár 5 év börtönt is kaphat. Azt, hogy az érintett sérültnek valóban maradandó-e a sérülése, a szakértő csak legkorábban a baleset után 6 hónappal állapíthatja meg, azaz novemberben.

A színész, autójával frontálisan nekiütközött két vele szemből jövő autónak: többen könnyen sérültek, de az egyik sofőr combnyaktörést szenvedett. Mint arról korábban a Független Hírügynökség beszámolt: a színész-műsorvezető Budapest felől tartott Fót irányába egy összekötő úton, május 8-án hajnalban, amikor váratlanul áttért a szemközti sávba, és karambolozott két autóval. Mindkét járműben megsérült egy-egy ember, egyikük súlyosan, a másik autós pedig könnyebben. Stohl Andrást a baleset helyszínéről a felesége vitte haza, a rendőrök onnan állították elő vérvételre. A kapitányságról is a rendőrök vitték haza, mert a színész - személyiségi jogaira hivatkozva - az újságírók láttán ezt kérte.