Az NNI nyomoz a Club Aliga-ügyben

2010.09.23. 21:19
Ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda a Club Aliga eladása miatt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vette át a nyomozást a Club Aliga eladásának ügyében, tudta meg az MTV híradója. Az NNI ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés gyanújával nyomoz.

A híradó információi szerint a klub privatizációját a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) volt értékesítési igazgatója, Császi Zsolt készítette elő, akit a sukorói telekcsere miatt már előzetes letartóztatásba helyeztek.

A Club Aliga eladásának ügyében augusztus elején tett feljelentést a rendőrségen Hegedűsné Kovács Enikő jobbikos képviselő.

Az eladásról szóló szerződést 2007 márciusában írta alá a vagyonkezelő Kincstári Vagyonigazgatóság és a PRO-MOT Hungária Kft., amely bruttó 4,452 milliárd forintot fizetett az üdülőkomplexum három részének tulajdonjogáért, írja a híradó. A területen 55 épület van, a teljes alapterületük meghaladja a 30 ezer négyzetmétert.

Császi Zsoltot augusztus 31-én vették őrizetbe Tátrai Miklós, volt MNV-vezérigazgatóval együtt, a Sukoró-ügy kapcsán különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és bűnsegédlettel gyanúsítják őket.