Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Elefántcsordába rohant egy indiai vonat

2010.09.23. 17:16
Hét elefántot ölt meg egy érkező tehervonat India keleti részén, miután az állatok a saját testükkel védtek a sínek között rekedt két elefántborjút.

Hét elefántot gázolt halálra egy tehervonat India keleti részén. Két kis elefánt egy harmincfős csorda átkelése közben elakadt a sínek között Nyugat-Bengálban, a segítségükre sietett oda a többi állat, jelentette a PTI indiai hírügynökség az erdészeti hivatal információira hivatkozva.

TRDel415188

Az elefántok megpróbálták kiszabadítani a borjúkat, de nem jártak sikerrel. Amikor a feléjük száguldó tehervonat megjelent, a kicsik köré állva próbálták saját testükkel védelmezni őket.

Öt elefánt azonnal meghalt, amikor a hetven km/h-s sebességgel érkező vonat az állatok közé csapódott, két másik sérüléseibe halt bele nem sokkal később. Egy sebesült elefántot jelenleg is kezelnek.

Az érintett területen 2010-ben már húsz elefántot gázoltak halálra vonatok. A Wildlife Trust of India környezetvédelmi szervezet adatai szerint 1987 óta több mint 120 elefánt pusztult el vonatgázolás miatt.

TRDel415183

Egy indiai televízió beszámolója szerint a baleset helyszínének közelében több száz ember tartott dühös demonstrációt, az elefántgázolások ellen tiltakozva. A baleset egybeesett az elefántfejű hindu isten, Ganésa születésnapja alkalmából rendezett tíznapos fesztivál, a Ganésa Csaturthí végével.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!