Újabb hét rendőrt vettek őrizetbe

2010.09.23. 09:02 Módosítva: 2010.09.23. 10:42
Át kellett csoportosítani az állomány egy részét, mert már tizennégy sátoraljaújhelyi rendőr van őrizetben. Valószínűleg a zsebre bírságoló csapat többi tagját fogták el.

Újabb hét rendőrt vettek őrizetbe a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhelyen. Hivatalos személy által kötelességszegéssel, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás ellenük, mondta Martossy György, a megyei főügyészség szóvivője.

A most őrizetbe vettek közül két rendőrnek közös megegyezéssel megszűnt a szolgálati viszonya. Mind a hét gyanúsított előzetes letartóztatását kezdeményezi az ügyészség.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője megerősítette a hírt. "Az újhelyi kapitányság zavartalan működése biztosított, szolgálati vezényléssel, átcsoportosítással", tette hozzá.

Szeptember első hetében már volt hasonló intézkedés, akkor is hét, közúti járőri beosztásban dolgozó rendőrt vettek őrizetbe, majd helyeztek előzetes letartóztatásba. Ellenük bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.

Megállapodtak, hogy külföldieket állítanak meg, és a szabályszegések elnézéséért pénzt kérnek tőlük. A szolgálat után az összegyűjtött pénzt elosztották. Azok is kaptak belőle, akik nem dolgoztak aznap.

A nyomozó ügyészség házkutatást tartott náluk, több tárgyi bizonyítékot lefoglaltak. További részleteket a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árultak el.