Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Lezuhant Karlovac mellett egy Magyarországról induló Cessna

2010.09.26. 08:05 Módosítva: 2010.09.26. 12:40
Lezuhant Horvátországban egy lengyel sportrepülőgép, amely Magyarországról tartott Olaszországba; a balesetben két ember - a pilóta és a gép utasa - életét vesztette - jelentette vasárnap a horvát média.

A Cessna típusú lengyel gépnek szombat délután nyoma veszett Horvátország légterében. A repülőgép roncsait és a holttesteket éjfél előtt félórával találták meg a (Károlyváros) Karlovac melletti Krnjak település környékén, a D1-es autópályától másfél kilométerre.

A balesetben két ember - a pilóta és a gép utasa - életét vesztette - jelentette vasárnap a horvát média.

A horvát hatóságok tájékoztatás szerint a gép a zalaegerszegi repülőtérről szállt fel, és Horvátországon keresztül az olaszországi Anconába tartott. Vele együtt repült egy másik gép is ugyanoda, de az megérkezett Olaszországba.

Vizsi Lajos, a Zalaegerszeg-Andráshida Repülőtér vezetője cáfolta azokat az értesüléseket, hogy az áldozatok magyarok lettek volna. A gépek pilótái és utasai is lengyelek voltak, és egy éjszakát töltöttek Zalaegerszegen, mielőtt továbbindultak Olaszországba.

A horvát média szerint a rossz időjárási viszonyok okozhatták a balesetet. A szerencsétlenség idején esett az eső a környéken. A gép felkutatásában a rendőrségen kívül 80 hegyi mentő vett részt, és segítséget kaptak a helyi erdészektől és a lakosoktól.

A földnek csapódott repülő nem robbant fel, nem égett ki. A holttesteket a roncsok között találták meg, és Lengyelország zágrábi nagykövetségének képviselői már a baleset helyszínén tartózkodnak.