Öt év fajtalankodásért

2010.09.27. 13:09
Nevelt fiával és egy kamasz fiúval elkövetett fajtalankodásért ítéltek el öt évre egy komlói férfit. A Pécsi Városi Bíróság első fokon hozott ítélete egyelőre nem jogerős.

A bíróság Sz. Attilát megrontás, két rendben kiskorú veszélyeztetése és tiltott pornográf felvételekkel való visszaélés miatt marasztalta el.

A férfi évekkel ezelőtt ismerkedett meg az akkor még 14. életévét be nem töltött fiúval. A kamasz szülei halálos autóbalesete miatt árvaságra jutott, nagyanyja nevelte, amikor találkoztak. A vádlott eleinte baráti viszont alakított ki vele, pénzt adott neki, ajándékokat vásárolt, majd később nyaralni is elvitte Tunéziába és Törökországba.

Sz. Attila helyzetét kihasználva különböző eszközökkel bántalmazta a fiút, évekkel ezelőtt orálisan is közösült vele. A vádlott szexuális kapcsolatot létesített nevelt fiával is, akivel legalább tizenötször biztosan közösült, de előfordult, hogy ki is kötözte és felvételeket készített az együttlétről.

Az ügyész az ítélet súlyosbításáért, valamint a minősítés megváltoztatásáért harcol, a vádlott és védője enyhítésért fellebezett, ezért az ügy a Baranya Megyei Bíróságon folytatódik.