A füleinél fogva pörgette a nyulat és leköpte a rendőrt

2010.09.28. 12:30
500 dolláros pénzbüntetést és fél év felfüggesztett börtönt szabott ki állatkínzás "és hivatalos közeg megsértésének" vádjával egy új-zélandi férfira kedden hazája egyik bírósága. A vád szerint az 53 éves Graham Paul Brown, aki Aucklandben lakik, februárban berúgott, majd azzal szórakoztatta a járókelőket, hogy a füleinél fogva pörgetett körbe-körbe egy nyulat.

A férfi azzal védekezett, hogy az alkohol miatt nem volt teljesen magánál, és ő csak mulattatni akarta az embereket, akik még soha nem láttak nyulat Aucklandben. Azt is mondta, hogy a nyúl az övé, és annyira szereti, hogy a szájából eteti répával. Az állatvédelmi hatóság munkatársai azt közölték, hogy "a nyúl fizikailag sértetlen maradt, de sokkot kapott".

Vicki Border nyomozó a férfi karmai közül kimentett nyúllal
Vicki Border nyomozó a férfi karmai közül kimentett nyúllal

A felfüggesztett börtönbüntetést nem az állatkínzásért kapta, hanem azért, mert a nyúlpörgetés miatt intézkedő rendőrt leköpte. Erre azt mondta a tárgyaláson a férfi, hogy tüdőbeteg, és valójában nem a rendőrre célzott, hanem mellé, de véletlenül a rendőrt találta el. Greg Davis bíró elutasította a védekezést.