Tíz évet kért az ügyész korrupt kollégájára

2010.09.29. 16:10
Varga Gergely perében a vád tíz év körüli börtönbüntetést kért, a védelem viszont javarészt felmentést javasolt. November elején várható ítélet a kenőpénz átvételekor lebuktatott volt ügyész ellen.

Csütörtökön  tartották valószínűleg az utolsó előtti tárgyalást Varga Gergely, a korrupcióval vádolt egykori ügyész perében. Legközelebb, november 2-án már ítélet várható. A vádat képviselő ügyész szigorú büntetést, tíz év körüli börtönt kért volt kollégájára. Zamecsnik Péter védő arra igyekezett rábeszélni a bírót, hogy a vádak nagyobb részét tekintse bizonyítatlannak.

Varga a X.-XVII. kerület ügyésze, majd a Fővárosi Főügyészség szóvivője is volt. 2009. nyarán fogták el, amint hatszázezer forintot vett át, hogy cserébe egy vádlottnak segítséget nyújtson. A vád szerint több esetben is előfordult, hogy vádlottaknak és gyanúsítottaknak ígért pénzért közbenjárást. Előfordult, hogy egy vádlottal szexuális kapcsolatba is lépett.

A vád szerint Varga rendkívül nagy mértékben rombolta az igazságszolgáltatás tekintélyét, enyhítő körülmény pedig nem vetődött fel. A védő szerint a Vargáról szóló terhelő vallomások többsége nem volt elég életszerű.