Börtönt kaptak, mert a falhoz szigszalagozták 22 hónapos gyereküket

2010.10.01. 10:48
Jayla Hamm és Corde Honea vicces ötletnek találta, hogy lakásuk falához szigszalagozzák 22 hónapos gyermeküket. Annyira viccesnek, hogy a képeket meg is osztották ismerőseikkel. A hatóságok már nem ismertek tréfát, gyermekkínzás miatt mindketten börtönbüntetést kaptak.

Letöltendő börtönbüntetésre ítélt a bíróság két nebraskai tizenévest, akik saját 22 hónapos gyermeküket szigszalagozták lakásuk falához. A 18 éves anya, Jayla Hamm és a 19 éves apa, Corde Honea a szerintük vicces képeket Myspaceoldalukon nyilvánosságra is hozták.

article-0-0b6cbd1c000005dc-700 468x315

Hamm és Honea felvételein látszik, ahogy a kisgyerek kezét hátracsavarva szigszalagozták a falhoz, körbeszigszalagozták az öklét.

Az egyik képen az látszik, hogy a gyerek kedvenc csőrösüvegét is a falhoz ragasztották, olyan magasra, hogy a kisfiú ne érhesse el.

A rendőrség által nyilvánosságra hozott felvételeken a gyermek arcát kitakarták, ám az ügyben eljáró ügyész szerint arcán "rémület" látszott.

A szülők viszont meglehetősen kedélyesek a felvételeken, a rendőrök szerint "be voltak tépve", azaz kábítószer hatása alatt álltak. "Azért csinálták, mert viccesnek találták" - nyilatkozta a Daily Mailnek Bruce Lang, a nebraskai Lincoln rendőrfőnöke.

A bíróság az anyát tíz nap elzárásra és két év próbára bocsátásra ítélte. "Különösen megrázó, hogy a szülökkel szemben alapvető elvárás, hogy védjék gyermeküket a megalázástól és a zaklatástól" - közölte az ítélkező bíró Hamm-mel.

Honea, az apa rosszabbul járt, 36-tól 60 hónapig terjedő elzárásra ítélték gyermekkínzás miatt. Mivel ellene illegális fegyvertartás és betöréses lopás miatt is vádat emeltek, mellékbüntetésként 24-60 hónapos elzárásra ítélték.

A gyermeket a bíróság állami gondnokság alá helyezte.